HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Rissanen nära Linköping

Rasmus Rissanen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2024

FacebookXWhatsApp

Rasmus Rissanen såg länge ut att flytta hem till Finland – men nu har det svängt. Enligt uppgifter till Hockeynews är den defensive backen i stället nära spel i Linköping.
– Då får du nog ringa Tony Mårtensson och se om han håller på med ett eget bygge, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson.

Efter uttåget mot Luleå i play in tog finländaren Rasmus Rissanen avsked från Örebro efter sex säsonger i klubben.

– Jag tror det var min sista match. Vi får se vad det blir i framtiden, men jag vill tacka Örebro, både laget och hela föreningen. Det har varit sex fantastiska år, sa han till Nerikes Allehanda efter förlusten mot Luleå den 19 mars.

Inledningsvis ryktades det om att 32-åringen skulle flytta hem till Finland, men de senaste veckorna har turerna svängt. Nu kan Hockeynews avslöja att backen i stället ser ut att bli kvar i Sverige för en flytt tolv mil söderut.

Enligt flera uppgiftslämnare för backen kontraktsdiskussioner med Linköping, disksusioner som är långt gångna både vad gäller ekonomi och roll enligt vad Hockeynews erfar. Faller de sista detaljerna på plats förväntas övergången bli klar inom kort.

– Det var ett långskott. Ska inte han till Finland?

– Är han ledig? Då får jag lägga till honom i listan, utbrister Linköpings Peter Jakobsson när han konfronteras med uppgifterna:

Så han spelar inte i Linköping kommande säsong?

– Inte vad jag vet. Då får du nog ringa Tony Mårtensson och se om han håller på med ett eget bygge.

Rasmus Rissanen har varit en stabil defensiv back under sina år i SHL och den gångna säsongen blev det 19 poäng på 51 matcher. Därtill hade han +12 i plus/minus kolumnen.

Just nu är han mitt uppe i landslagsspel med Finland, som så sent som under torsdagen åkte på en 4–0 förlust mot Tre Kronor.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)