HockeyNews
PLUS

Backlund: Svensk smakstart på Czech Hockey Games

PP Tre Kronor
Magnus Andersson/Bildbyrån

Publicerad: 2 maj 2024

FacebookXWhatsApp

När SHL har gått i mål blir den sista etappen av Euro Hockey Tour huvudföremål för torsdagens trippel. Tunga Tjeckien nyttjar publikstödet på läktarna i Brno och river den finska muren, medan Sverige lyfts av de NHL-profiler som hunnit ansluta redan till matchen mot Schweiz. Dessutom har Toronto goda förutsättningar att tvinga fram game seven. Häng med!

Spelstopp: 17:59

Finland- Tjeckien: 2 @ 2,31

Efter tre raka succémästerskap var fjolårets kvartsfinaluttåg ett misslyckande för “Leijonat”, även om det var mot de blivande mästarna i Kanada. Truppen kommer att kryddas med Sharks-stjärnan Mikael Granlund när det väl vankas mästerskap, men stommen med spelare från Liiga är ingenting som får motståndare att darra. Den starka defensiven har vi sett prov på i mötena med Sverige. Här väntar dock en annan typ av artilleri.

Tjeckien har en exalterad hemmapublik i ryggen här i Brno och en rejält NHL-kryddad trupp. Hela målvaktsbesättningen har bytts ut och det återstår att se om det blir Dostál, Vejmelka eller Mrázek som får störst förtroende av Radim Rulík. Dominik Kubalík och Radim Zohorna är andra herrar som anlänt från världens bästa hockeyliga och bidrar med en kombination av tyngd och skicklighet.

Notera alltså att matchen går av stapeln på tjeckisk is, även om det är lätt att tro att det motsatta gäller. Får mig får det vågskålen att tippa över. Hemmaseger efter ordinarie tid, som i det här fallet motsvaras av den raka tvåan, liras till 2,31.

Spel: 2 @ 2,31

Tävling: Czech Hockey Games

Plats: Winning Group Arena

Tid: 18:00

TV: Viaplay

Schweiz - Sverige: 2 @ 1,80

Det finns fortfarande utrymme för förändringar i den schweiziska truppen. National League-finalen avgjordes igår och det finns gott om kvalitetslirare i både Lausanne och ZSC Lions som hade gått in och höjt kvaliteten. Dessutom finns herrar på andra sidan Atlanten som kan bli aktuella framgent. Redan nu har ett antal fina namn anslutit, däribland New Jerseys kompetenta tvåvägscenter Nico Hischier.

Sveriges offensiv har varit ett stort frågetecken genom uppladdningen, då den finska muren har blivit övermäktig gång på gång. Till denna drabbning har ett markant personalbyte skett och till lördagens duell mot Tjeckien ansluter Raymond, Dahlin och Burákovsky. Först då kommer vi att se Tre Kronors verkliga offensiva potential, men redan här i Kloten finns förutsättningar för att det ska kunna slå gnistor.

Backsidan känns otroligt trygg med Jonas Brodin och Marcus Pettersson. Längre fram finns bland annat snipern Alexander Holtz och den evigt underskattade Joel Eriksson Ek. Blågul seger ligger nära till hands i Stimo Arena. 1,80 är som hittat!

Spel: 2 @ 1,80

Tävling: Czech Hockey Games

Plats: Stimo Arena

Tid: 19:45

TV: TV6, Viaplay

Toronto - Boston: Toronto ML @ 1,83

I de första tre akterna handlade allt snack om att William Nylander inte fanns på isen. Han var tillbaka i den fjärde, men då tvingades istället Auston Matthews utgå under matchens gång. Enligt uppgift berodde det på en sjukdom som han dessförinnan hade spelat igenom, men som förvärrades. Matthews har rest med laget och gått på is på egen hand, men fanns inte med när Maple Leafs var piskade att vinna den femte akten.

Boston valde att bänka Ullmark och istället ställa Jeremy Swayman mellan stolparna efter dennes tre raka segrar. Föga förvånande, och det var knappast Swaymans fel att Bruins inte lyckades slå spiken i kistan. Jämfört med de allra största favoriterna saknar gästerna lite offensiv udd, vilket blev uppenbart under natten mot onsdag. Övertidsförlusten (1-2) skapar nerv i matchserien.

Den stora frågan inför denna sjätte kamp i Scotiabank Arena är huruvida Matthews kommer att vara fit-for-fight. Jag väljer att utgå från att han inte medverkar, skulle så vara fallet är det bara en bonus. Nylander har sett spelsugen ut och Marner har vaknat till liv. Då lockar Toronto-sidan. Seger inklusive övertid till 1,83 blir trippelns sista ben.

Spel: Toronto ML @ 1,83

Tävling: NHL

Plats: Scotiabank Arena

Tid: 01:10

TV: Viaplay

Trippeln

Finland- Tjeckien: 2 @ 2,31

Schweiz - Sverige: 2 @ 1,80

Toronto - Boston: Toronto ML @ 1,83

Totalt odds: 7,62

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!