HockeyNews
PLUS
Modo Hockey
Oskarshamn

Spelet bakom Modos värvning – vann dragkamp mot HV71

Modo har hittat en av sina två toppcentrar i form av Lukas Jasek. Nu kan Hockeynews avslöja spelet bakom – och klubbarna som var med i racet. – Vi har jobbat länge på att få hans namnteckning på papper, säger sportchefen Henrik Gradin.

22 april 2024
Victor hedman

Hedman: "Nån röst kanske man får..."

Victor Hedman är tillbaka där han vill vara – den här vintern har varit svenskstjärnas näst bästa säsong i karriären sett till poängproduktion. Här berättar han om jakten på en ny Stanley Cup-titel, Nikita Kutjerovs totala show och Erik Karlsson lilla möjlighet att nå slutspelet. – Resultaten måste gå deras väg. Men har dom chansen i morgon tar dom den, säger Hedman.

16 april 2024
Adam Pettersson Erik Jinesjö Karlsson

Uppgifter: Modo gör sig av med duon

Modo letar toppcentrar och håller på att bygga om spelartruppen till nästa säsong. Enligt [Expressen](https://www.expressen.se/sport/hockey/shl/tva-spelare-pa-vag-bort-fran-modo-trots-gallande-kontrakt/) får två av spelarna som var med om att spela upp Modo i SHL inte vara kvar, trots kontrakt.

15 april 2024
Niklas Folin

Uppgifter: Backen kan lämna SHL

Niklas Folin kan vara påväg till Hockeyallsvenskan.

14 april 2024
Henrik Gradin Modo

Modo tar i – ökar budgeten i spelarjakten

Modo hängde som nykomling kvar i SHL och var nära en slutspelsplats. Sportchefen Henrik Gradin berättar nu om det nya pågående lagbygget – där spelarbudgeten har ökat. ► Han specificerar vad han är ute efter. ► Att flera bud är utskickade. ► Några har redan nobbat Modo. ► Målvaktssituationen. ► Hur Modo och Övik står sig hos spelarna på marknaden. ► Om stortalangen: ”Kommer garanterat att spela SHL-matcher nästa säsong”.

12 april 2024
Ludwig Byström

Backen vill hem – efter åren utomlands

Säsongen i Tyskland blev inte vad Ludwig Byström, 29, hoppats på. Nu är frågan hur det blir med en eventuell återkomst i Modo. – De slängde inte upp ett femårskontrakt det första de gjorde och det accepterar jag helt och hållet, säger backen.

10 april 2024
Ludwig Byström

Modo i kontakt med kontraktslöse backen

Det var över tio år sedan som Modo-fostrade backen Ludwig Byström, 29, spelade för sin moderklubb i SHL. Nu kan det vara på gång igen.

9 april 2024