HockeyNews
PLUS

HA–mixen: "En föraning om hur jämn serien kan bli"

(9991) björklöven modo
Bildbyrån

Publicerad: 25 september 2019

FacebookXWhatsApp

BLOGG. En back som har gjort poängsuccé, andra raka stormatchen för Björklöven och SSK-forwarden missar ännu en match trots att avstängningen är över.

Här listar Johan Adamsson sex punkter inför kvällens sju matcher i Hockeyallsvenskan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Ny stormatch väntar Björklöven

Ett lag har börjat säsongen strålande – det andra har bara varit okej. Båda lagen tippas dock hålla till högt upp i tabellen och i kväll möts de i ABB Arena. Västerås mot Björklöven. För Björklövens del blir det andra raka stormatchen efter måndagens rivalmöte hemma mot Modo, där Löven lyckades vända 0–2 till seger med 3–2 efter förlängning. Västerås kommer från en slätstruken insats borta mot Västervik som gav noll poäng. Det blir gissningsvis ett helt annat VIK som kliver ut till den här matchen. 


Har sonat sitt straff – men Janolhs saknas ändå 

Hockeyallsvenskan drog igång i fredags, men Martin Janolhs har fått vänta på att göra säsongsdebut. Det beror inte på att han är skadad. Södertäljeforwarden har helt enkelt varit avstängd mellan den 20 och den 23 september för en förseelse i den sista matchen förra säsongen. Janolhs drog upp klubban mellan benen på dåvarande Karlskogaspelaren Gustaf Franzén och anmäldes i efterhand. Nu är han dock uttagningsbar igen – men missar ändå kvällens bortamatch mot Karlskrona. 28-åringen väntar tillökning och stannar hemma, skriver Hockeypuls.


Bara ett lag står utan poäng...

Efter två omgångar – Vita Hästen och AIK har dock spelat tre matcher – har vi kanske fått en liten, liten föraning om hur jämn årets serie kan bli. Det är bara Almtuna som hittills står utan poäng då man har förlorat båda sina matcher, mot Karlskoga och AIK, båda på hemmaplan. Almtuna spelar återigen hemma i kväll då Västervik gästar Uppsala. 


...och bara ett har full pott

I tabellens andra ände är det faktiskt bara ett lag som står på full pott efter två matcher: BIK Karlskoga. Staffan Lundhs manskap har slagit både Almtuna och Kristianstad i säsongsinledningen och åker nu till Norrköping för att möta Vita Hästen – ett Hästen som har två raka förluster efter premiärsegern borta mot AIK och dessutom har läckt bakåt med tio insläppta på två matcher.


Dags för Wallin att ta plats i målet?

Som väntat är det Joel Gistedt som har lagt beslag på förstaspaden i nykomlingen Kristianstad, men Robin Wallin lär också få chansen att visa upp sig – varför inte i kväll mot AIK? KIK-målvakten är ny från just AIK där han i fjol plockades in från Väsby för att täcka upp för skadade Johannes Jönsson. 


Fortsätter VIK-backens succé?

Västervik har imponerat så här i säsongsinledningen genom att vinna mot både Modo och Västerås, två lag som tippas tillhöra toppen av tabellen. Och man har gjort det trots att flera bärande spelare har saknats. Då har i stället ett av de mer anonyma nyförvärven klivit fram. Den reslige backen Alexis Binner har visat både offensiva och defensiva skills och står noterad för två mål och två assist på två allsvenska matcher. Fortsätter poängsuccén för Binner när Västervik gästar Almtuna?


Kvällens matcher:

Vita Hästen–Karlskoga

Kristianstad–AIK

Almtuna–Västervik

Västerås–Björklöven

Modo–Mora

Karlskrona–Södertälje

Tingsryd–Timrå

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)