HockeyNews
PLUS

JVM-bloggen: Fokus på special teams sista dagen

(11579) Juniorkronorträning
Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Publicerad: 18 december 2019

FacebookXWhatsApp

UPPSALA. Onsdagen var sista dagen av Juniorkronornas läger i Uppsala och till skillnad mot de två första dagarna genomförde de bara ett ispass.
En träning som till mångt och mycket handlade om special teams.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

Oddsen på JVM hittar du här – UNIBET 

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 


Innan träningen för alla spelare drog i gång var de två powerplayformationerna ute på isen och försökte komma in i tankebanorna som krävs och i ett försök att hitta kemi med varandra, genom att börja med pucken i ytterzonen utan motståndare. Efter att pucken spelats runt ett tag avslutades anfallet med skott mot Erik Portillo i målet.

På andra sidan isen värmde bland annat Lucas Raymond, som gjorde sin första träning med laget, upp de andra två målvakterna – det vill säga Hugo Alnefelt och Jesper Eliasson.

Efter ett par anfall där de börjat med pucken vid någon av långsidorna fick spelare i stället ställa upp för tekning och fortsätt anfallet därifrån.

– Det är för att få dem att pucka runt lite, snacka lite och starta processen. Det är de som är ute där, vi kan rita på en tavla och säga ”gör det här, det här och det här” men i grund och botten så kan de spela utifrån de situationer som händer, säger förbundskapten Montén om varför man började med fem mot noll.

LÄS MER: Utmaningen – en större roll: "Behöver spela så mycket som möjligt" 

 LÄS MER: 
Här tränar supertalangen extra: "Viktigt att hälsan fungerar"  

Därefter kom övriga spelare ut på isen och en övning där back hämtade puck bakom mål för att spela upp till en forward, antingen ute i passningsfickan eller i mitten av banan, tog de pucken genom mittzon för att sedan avsluta med en två mot noll-situation följt av backskott avverkades innan det blev mer special teams.

Det först genom spel fem mot fyra, först över hela plan följt av spel i ytterzonerna innan det avslutades med tvåmålsspel. Först fem mot fem över hela isen och sedan två mot två i ena ytterzonen, där en spelare fanns bakom en påhittad förlängd mållinje som avlastningsalternativ.

Träningen avslutades sedan med en strafftävling.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)