HockeyNews
PLUS

Inget nytt publikrekord i SDHL: ”Får försöka ta nya tag”

(11116) LHC
Bildbyrån

Publicerad: 24 november 2019

FacebookXWhatsApp

Linköping ville ta tillbaka publikrekordet Luleå snodde från dem i fjol, men så blev det inte. Publiksiffran stannade på 3622 personer. 
– En fin publiksiffra ändå, sa C Mores Sanny Lindström.

Under gårdagen berättade LHC:s evenamangansvarige Niklas Nibell för HockeyNews.se att drygt 7800 biljetter blivit uthämtade och således såg Linköping ut att gå mot nytt publikrekord i SDHL, men så blev det inte. 

Publiksiffran i eftermiddagens match mellan Linköping och Luleå stannade vid 3622 personer. Därmed drygt 3000 personer i från Luleås nuvarande publikrekord på 6220. 

– En fin publiksiffra ändå. 78 personer var det på matchen igår, så det är ett rejält lyft. Kanske folk på den här matchen får smak för damhockeyn och kommer tillbaka, sa C More-experten Sanny Lindström. 

– Vi hoppades att vi skulle slå det idag, men vi får försöka ta nya tag nästa år, sa skadade Pernilla Winberg i en intervju med C More i den andra periodpausen. 

Wilma Sjölund gav gästerna ledningen med en och en halv minut kvar av första perioden. Och sedan LHC:s Madelen Haug Hansen åkt ut två minuter för otillåten tackling utökade Jenni Hiirkoski ledningen till 2–0 med ett skott från blå i mitten av andra perioden. 

Tidigt i den tredje perioden gjorde Wilma Sjölund sitt andra mål för dagen som betydde 3–0 till Luleå. Trots en stark slutforcering i slutminuterna kom LHC inte närmre än så, utan istället gjorde Linn Peterson 4–0 i tom kasse. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)