HockeyNews
PLUS

"En mix som kan ta laget uppåt i tabellen"

(9949) FBK
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2019

FacebookXWhatsApp

GÄVLE/BLOGG. Färjestad, vinner för andra matchen i rad när man bortabesegrar Brynäs med 2-1 i Gävle. Det var två lag som bjöd på en riktigt bra hockeymatch inför hela 7.561 åskådare i ERP Monitor Arena.

Det var målsnålt men underhållningsvärdet var högt.

I Brynäs bjöd spelarna, som alla är av samma spelstil och spelsätt, Daniel Mannberg, Emil Forslund, Greg Scott, Adam Brodecki och Jaedon Descheneau på hög fart, bra passningsspel i högt tempo och bra intentioner på att ta sig från sarghörnet in till de farliga ytorna framför Markus Svensson.

"Kopiorna" om vi kallar Mannberg, Forslund, Scott, Bordecki, Descheneau för detta så visade de tillsammans med Anton Rödin och Samuel Asklöf en spelglädje som jag inte sett på länge bland Brynäs forwards.

Foto: Bildbyrån

Men "kopiorna" behöver få hjälp från andra starkare och tyngre forwards för att bana väg mot det innersta slottet om Brynäs ska göra mer än två mål i snitt i spel 5-5. Vilka dessa forwards är får vi se de närmaste omgångarna. Mot Färjestad så var det matchavgörande. Mot Frölunda fick Brynäs och "kopiorna" spelvändningar men dessa släppte inte Färjestad till.

Färjestad har också "kopiorna" i form av Michael Lindqvist, nye Ville Leskinen, Marcus Nilsson, Jesper Olofsson och Daniel Viksten men man har OCKSÅ Gustav Rydahl, Per Åslund, Linus Johansson och Victor Ejdsell som banar väg för dessa mer kreativa spelare. Här har Färjestad en mix som kan ta laget uppåt i tabellen. I mål så börjar Markus Svensson så smått finna samspelet med de nya backarna om hur arbetet ska fördelas mellan honom och försvaret. 

Foto: Bildbyrån

Det finns fortsatt mycket att jobba på men med en Linus Arnesson som får stopp i spelet och en Sebastian Erixon som är tillbaka i gott slag efter en skadefylld fjolårssäsong så finns det hopp för defensiven och Markus Svensson under tiden nyförvärven Vojtech Mozik och Jonathon Blum acklimatiserar sig till SHL.

Foto: Bildbyrån

I Brynäs gjorde Samuel Ersson debut, när han tog över från Joacim Eriksson som stått de två första matcherna. Ersson övertygade matchen igenom och var ett stort utropstecken. Brynäs målvaktspar är starkt och laget kommer behöva firma Ersson & Eriksson i toppform samtidigt som "kopiorna" får hjälp med att öka produktionen framåt. Misslyckas detta blir Anton Rödins kreativitet i power play helt avgörande!

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)