HockeyNews
PLUS

Sportchefen om kommande säsongen och nye tränaren

Kenttä
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 4 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Björklöven tar nya tag inför kommande säsong. Laget har ny huvudtränare och har börjat med lagbygget. Nu pratar sportchefen Per Kenttä om kommande säsongen till VK.

Björklöven hade en svag säsong jämfört med hur det brukar se ut för laget. Inför kommande säsong har det redan blivit en del tillskott. Björn Hellkvist blir ny huvudtränare som kommer från Leksand. På spelarsidan har Löven exempelvis tagit in Marcus Nilsson från Färjestad. Nu berättar Per Kenttä för VK om hur han vill att laget ska spela nästa säsong.

– Jag vill spela med mycket fart och ha många skickliga spelare. För att ta sig till SHL tror jag det behövs mycket skicklighet och ett gediget grundspel. Det ser man också på lagen som gått upp sista åren med det nya kvalsystemet, det är de skickligaste lagen som tagit sig hela vägen. Samtidigt som man måste underkasta sig hårt jobb och konsekvent följa ett grundspel, säger Kenttä till VK.

Björn Hellkvsit och Per Kenttä har tidigare varit i samma klubb, nämligen Oskarshamn under säsongen 17/18.

– Framför allt får han spelarna att jobba otroligt hårt och följa en plan konsekvent, det tycker jag är hans stora styrkor. Samtidigt som han ändå tillåter att den kreativa sidan får finnas och man får möjlighet att misslyckas ute på isen, säger Kenttä om Hellkvist till VK.

Han berätter även för sajten om laget inför nästa säsong.

– Vi ska få ihop en trupp som ska vara med och slåss i toppen av serien nästa säsong. Det ska in flera nyförvärv som ska spetsa laget, säger Kenttä till VK.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!