Dallas Stars
Duchene
Ron Chenoy/Bildbyrån

Publicerad: 18 maj 2024

Avgörandet satt långt inne. Men under andra övertidsperioden kunde matchen mellan Dallas och Colorado avgöras.

Efter tre spelade perioder var ställningen 1-1 och övertid behövde skilja lagen åt. Dallas Mason Marchment såg ut att bli hjälte efter 12.31 i första övertidsperioden. Men det dömdes bort för målvaktsinterference, domarna granskade målet och stod fast vid beslutet.

Vid det bortdömda målet var det Matt Duchene som var inblandad i situationen med Colorados målvakt Alexandar Georgiev. Men forwarden gjorde senare upp för det.

Efter att matchen gått till en andra övertidsperiod blev Duchene hjälte och avgjorde matchen för sitt Dallas, efter hela 91.42 spelade minuter.

Dallas avancerar nu till (västra) konferensfinalen där de får möta antingen Vancouver eller Edmonton, där Vancouver just nu leder med 3-2 i matcher.