HockeyNews
PLUS

Rookien stor hjälte – Vancouver slog ut Nashville

Artikelbild

Publicerad: 4 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Lettlands 23-åring Arturs Silovs blev stor matchhjälte när Canucks vann med 1–0 i sjätte matchen och avancerade efter totalt 4–2 i matcher.

Det blev återigen en tight match mellan Canucks och Predators. Lettlands hjälte från VM i fjol har varit strålande sedan han har fått axla förstaspaden efter att både Thatcher Demko och Casey DeSmith skadade sig.

Silovs och Juuse Saros bjöd på strålande målvaktsspel i en match där pucken hoppade runt och spelarna hade svårt att få till något skönspel – till följd av den dåliga isen i Bridgestone Arena.

Det stod 0–0 fram tills Pius Suter satte förlösande 1–0 till Canucks med bara 1.39 kvar av matchen. Härnäst väntar Edmonton Oilers för Canucks i slaget om västra Canada.

Arturs Silovs blev den 14:e målvakten genom tiderna att hålla nollan i ett Stanley Cup slutspel i en utslagsmatch och den yngsta målvakten i Canucks historia att hålla nollan i en slutspelsmatch.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!