HockeyNews
PLUS

Rönnberg: ”Undrade vad jag höll på med”

Rönnberg
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 17 april 2024

FacebookXWhatsApp

Roger Rönnberg var självsäker om att matchserien mot Skellefteå skulle gå till sju matcher redan efter match fem.
Ett tag var han rädd för att han hade jinxat bort Frölundas finalchanser.
– Hela laget sa: "Vad fan håller du på med?”

Efter segern mot Skellefteå i söndags var Roger Rönnberg säker på sin sak – matchserien skulle gå till sju matcher.

– TV4 borde på något sätt ge oss nån krona extra eftersom våra serier går till sju matcher, sa Rönnberg självsäkert i söndags.

Frölundas tränare fick rätt, men efter att hans lag tvingat fram en sjunde och helt avgörande match berättar Rönnberg att han fick sig en tillrättavisning från laget:

– Jag var rädd att jag jinxade bort vår chans att spela match sju på förra presskonferensen. Då började jag yra om match sju och att TV4 skulle betala oss extra pengar.

– Hela laget sa: "Vad fan håller du på med?”. Vi spelar match sex först. Match sex kommer alltid före match sju, säger han.

Frölunda tog ledningen genom David Edstrom. Skellefteå kom sedan tillbaka i tredje, men Max Friberg replikerade blixtsnabbt och sedan kunde Jere Innala sätta spiken i kistan när han satte 3–1 efter att ha kommit fri med Linus Söderström.

– Spelmässigt får vi inte till samma träff som senast.

– Idag vinner vi på karaktär. Vi har byggt det här laget på spelare som trivs när det blir tätt, tajt, hårt och som inte har vett att bli nervösa utan bara jagar nästa situation. Jag är otroligt imponerad över mina spelare över hur vi ytterligare en gång kommer tillbaka, säger han och syftar på Skellefteås kvittering i tredje.

Han tycker dock att det finns mer att hämta ur laget rent spelmässigt:

– Den här matchen är inte värd ett smack om vi inte tar nästa. Vi behöver ta ett steg till och komma ut som vi gjort i de game sevens vi spelat senast, både mot Leksand i år och i fjol mot Färjestad.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)