HockeyNews
PLUS

Skellefteås ilska efter matchstraffet: ”Helt sjukt”

Matchstraff
Foto: Bildbyrån & TV4.

Publicerad: 16 april 2024

FacebookXWhatsApp

Skellefteås Andreas Johnson fick matchstraff tidigt i den sjätte semifinalen. Sedan kunde Frölunda vinna och tvinga fram en match sju.
– Det är för mycket energi som går åt till att döda utvisningar, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

Frölunda måste vinna för att hålla liv i säsongen. Då åkte Skellefteås Andreas Johnson på ett matchstraff efter att ha bentacklat Frölundas Linus Nässén efter blott fyra minuters spel.

Situationen videogranskades och efter snabb titt tog domarna beslutet att det var färdigspelat. Linus Nässén provade att spela ett par byte efter smällen, för att sedan tvingas kliva av.

– Han är inte spelbar tyvärr. Men jag har också lärt mig att inte gnälla på domarna under slutspel, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg efteråt.

Skellefteås tränare Robert Ohlsson om situationen:

– Jag får kika lite på den. Som spelare måste man vara noggrann i sådana situationer, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson som var kritisk mot domarinsatsen:

– I en minut och 40 sekunder kände jag att det här kunde bli intressant. Sedan får vi spendera extremt mycket tid i utvisningsbåset. Det är helt sjukt. Vi gör det jättebra i fyra mot fem-spelet, men det är för mycket energi som går åt till att döda utvisningar.

Andreas Johnson har stått i händelsernas centrum under matchserien mot sin tidigare klubb, dels efter att ha anklagat Frölunda för att spela fult i match ett, men också efter att ha firat rejält efter sitt avgörande i match fyra.

Men till slut skulle det lossna för Frölunda i powerplay. Tidigt i den andra perioden satte David Edstrom 1–0 för hemmalaget på pass från Max Friberg.

Skellefteå gav sig dock inte och kvitteringen skulle också komma. Med 12:40 kvar av den tredje perioden spelade Oscar Lindberg fram Jonathan Johnson som kunde raka in 1–1 från nära håll.

Frölunda replikerade dock snabbt och bara två minuter senare skickade Max Friberg in 2–1 följt av ett hejdundrande jubel i Scandinavium.Med 2:29 skulle Jere Innala sedan sätta spiken i kistan när han kom fri med Linus Söderström och inte gjorda några misstag.

Därmed har vi en sjunde och helt avgörande match i Skellefteå på torsdag.

– Nu ska vi upp till Skellefteå och ladda om batterierna. Det är vinna eller försvinna. Det blir kul med en match som gäller på riktigt, säger Skellefteås Filip Sandberg.

Vad talar för att ni vinner den?

– Vi är framförallt väldigt starka där hemma. Vi har kapacitet och spelarna till att vinna. Det gäller att vi håller oss på banan och spelar i fem mot fem. Vi behöver spela lite enklare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)