HockeyNews
PLUS

Modo värvar NHL-meriterad center

Alexander True
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Modo har hittat sin andra toppcenter.
Det rör sig om den storväxte dansken Alexander True som närmast kommer från AHL-spel.
– Vi har haft ögonen på honom en längre tid och är väldigt glada över att vi kunnat knyta honom till oss, säger sportchefen Henrik Gradin.

För en tid sedan presenterades Lukas Jasek en av Modos två toppcentrar. Nu har klubben gjort klart med NHL-meriterade Alexander True som närmast kommer från spel i Charlotte Checkers i AHL.

Där har han den här säsongen noterats för 55 matcher och 19 poäng. Den 196 centimeter och 91 kilo tunge dansken har även provat på NHL-spel med San Jose Sharks och Seattle Kraken tidigare.

Totalt har True gjort 27 NHL-matcher och fem assist. Nu har han skrivit på ett tvåårsontrakt i SHL med Modo Hockey.

– Vi har haft ögonen på honom en längre tid och är väldigt glada över att vi kunnat knyta honom till oss.

– Alexander är en stor och stark tvåvägscenter som är duktig såväl offensivt som defensivt. Han kan hantera spelet över hela banan och i alla olika spelformer. Han har storlek men är trots det en bra och rörlig skridskoåkare, säger Modos sportchef Henrik Gradin till Modos hemsida.

AHL-säsongen tog nyss slut när Charlotte åkte ut i Calder Cup-slutspelet, men härnäst väntar VM-spel med Danmark för Trues del.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till Örnsköldsvik och Modo efter VM. Jag har hört mycket bra om klubben och tror att det är rätt steg för mig att ta härnäst i min karriär, säger han till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!