HockeyNews
PLUS

KLART: Han blir ny assisterande tränare i Brynäs

(20005) Ari-Pekka Pajuluoma/Brynäs
Bildbyrån/Youtube.com

Publicerad: 16 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Brynäs har gjort klart med en ny assisterande tränare.
Ari-Pekka Pajuluoma ansluter från Jokerit och bildar tränarpar med Mikko Manner.



Brynäs har under en tid varit på jakt efter en assisterande tränare efter att man anställt Mikko Manner som huvudtränare.

Nu har man hittat rätt man för jobbet. Ari-Pekka Pajuluoma tar över uppdraget och kommer ta en plats i ledarstaben till kommande säsong, det bekräftar Brynäs på sin hemsida under onsdagsförmiddagen.

44-årige Pajuluoma kommer senast från finska KHL-klubben Jokerit där han under förra säsongen var en av tre assisterande tränare till Lauri Marjamäki. Sedan tidigare har Pajuluoma även haft roller i Liigaklubben Vasa Sport men även Hermes som spelar i finska andraligan, Mestis. Nu väntar ett nytt äventyr i Sverige kommande säsong, ett land som inte är helt obekant för Pajuluoma. Som spelare representerade han både Kalix och Kalmar under två säsonger.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vara en del av Brynäs. Jag ser fram emot att träffa alla och börja nästa säsong. Tillsammans hoppas jag att vi kan bli ett starkt lag, säger klubbens nye tränare i en kommentar till klubbens hemsida.

Pajuluoma och Manner har sedan tidigare ett förflutet ihop i Vasa Sport.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!