HockeyNews
PLUS

Tuurala: "Mycket att vara stolta över"

BIK Karlskoga
BIK Karlskoga
5 - 1
(1-0, 1-1, 3-0)
Kalmar HC
Kalmar HC
Tuurala
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Karlskoga tog under kvällen emot Kalmar inför ett avgörande möte. Då vann Karlskoga med 5-1 och tog sig vidare till kvartsfinal.

– Jag tycker att vi hanterar den här matchen på ett bra sätt, säger Karlskogas tränare Dennis Hall till TV4.

Sista matchen mellan Karlskoga och Kalmar. Vinnaren går till kvartsfinal. Då skulle Karlskoga börja bäst och ta ledningen genom Eskild Bakke Olsen efter 13.30 i första perioden.

Det skulle sedan dröja till mitten av andra perioden tills nästa mål skulle komma. Jesper Sellin skulle efter 09.14 kvittera för sitt Kalmar. Men bara kort därefter skulle Jesper Kokkonen återigen ge Karlskoga fördel med 2-1.

Sedan skulle BIK få in tre puckar i slutskedet av matchen. Med 3.40 kvar skulle Otto Stenberg få in 3-1. Med 1.03 kvar skulle Jesper Kokkonen få in sitt andra mål för matchen, denna gången i tom målbur. Kalmar skulle försöka ytterligare en gång, men då satte Simen Andre Edvardsen dit 5-1 med 14 sekunder kvar av matchen. Slutresultatet blev alltså 5-1 till Karlskoga som tar sig vidare till kvartsfinal.

– Det känns jättebra. Jag tycker att vi hanterar den här matchen på ett bra sätt, säger Karlskogas tränare Dennis Hall till TV4 efter matchen och fortsätter:

– Vi har haft en bergochdalbana hela säsongen, och att kunna vara så pass starka i tajta matcher är starkt av gruppen, så det känns jättebra, säger Hall till TV4.

För Kalmars del är säsongen över.

– Vi har mycket att vara stolta över, vi har mycket lärdomar att ta med oss in i framtiden. Jag tror på den här organisationen, vill tacka våra fans och supportrar. Det som inspirerar mig med det här, det är att se hur hockeyns roll i samhället Kalmar växer. Hur mycket större hockeyn är nu än för tre år sedan, säger Kalmars tränare Viktor Tuurala till TV4 och fortsätter:

– Att bara gå på stan och se kepsar och haldsukar och folk som kommer fram till en och vill prata hockey. Det är det mest inspirerande med att vara i den här organisationen, det är det första jag börjar tänka på. Jag tror att den här organisationen håller på att göra någonting, sätta avtryck i hockeysverige, säger Tuurala till TV4.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!