HockeyNews
PLUS

Abbotts ord om nya rollen: "Funderat"

Chris Abbott
Bildbyrån

Publicerad: 8 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Chris Abbott är tillbaka i SHL och HV71. Nu berättar han för JP om sitt nya uppdrag som general manager i klubben.

Chris Abbott avslutade sin spelarkarriär i HV71 och nu är han tillbaka i klubben efter ett par år i Rögle.

Att tacka ja till uppdraget som general manager var inte svårt.

– Det är enkelt att svara på. Att få chansen att komma tillbaka och vara en del av den här organisationen är något jag blev väldigt exalterad över när jag hörde att de var intresserade av mig, säger Abbott till JP.

Koll på truppen

Som general manager har Abbott ett ansvar över elitverksamheten i klubben, han kommer att basa över junior-,dam- och herrlag.

– Det kommer att bli den roliga biten. Nummer ett är att jag ska vara mig själv. Från dag ett i den här rollen handlar det om att vara sig själv, vara hungrig för att göra det jobb som krävs och behandla folk med respekt. Oavsett om det är vaktmästarna, personalen i restaurangen, våra junior- och ungdomslag, vårt damlag – alla är lika värdefulla för oss som spelarna och ledarna i herrlaget. Jag ska se till att alla ska ha den support man behöver. Jag ska komma in här med en positiv attityd och få alla att känna sig delaktiga. Det är så man får ut det bästa av alla, säger han.

Ett par luckor återstår fortfarande i HV:s lagbygge och Abbott har påbörjat arbetet för att fylla dem.

– Sedan jag fick samtalet har jag funderat över detta och jag har redan arbetat för att försöka lista ut vad nästa möjlighet är för HV när det kommer till spelare att arbeta med. För mig handlar det nu om att tillsammans med tränarstaben komma fram till hur vi bäst kan utnyttja de resurser vi har och också få ut det bästa av de spelare vi redan har i truppen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!