Publicerad: 6 januari 2024

HV71 stormade mot tre poäng och rejäl kontakt med lagen ovanför kvalstrecket.
Då tappade man 3–0 på hemmaplan mot Linköping, men fick ändå med sig två poäng.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

När Isac Brännström gjorde 3–0 för HV71 en och en halv minut in i tredje perioden såg det ut som att hemmalaget var på väg mot tre mycket viktiga poäng i kampen om att ta sig upp ovanför kvalstrecket. En trepoängare som skulle innebära att det bara var en poäng upp till Rögle och ytterligare ett par lag inom räckhåll.

Men då sket sig allt för HV.

Patrcik Russell reducerade i numerärt överläge tre minuter efter Brännströms mål, och det var rejält övertag för gästerna i den tredje perioden.

Efter ett svagt ingripande från målvakten Joni Ortio kunde LHC reducera på nytt när drygt sju minuter återstod och ytterligare två minuter senare var det kvitterat när Russell på nytt hittade rätt.

Den danske forwardens mål tog matchen till förlängning, men det kom till slut ändå att bli firande för HV71.

Efter videogranskning godkändes nämligen Henrik Borgströms mål för att säkra två poäng, som gör att det är två poäng upp till säker mark för HV.