HockeyNews
PLUS

Hedman: "Nån röst kanske man får..."

Victor hedman

Publicerad: 16 april 2024

FacebookXWhatsApp

Victor Hedman är tillbaka där han vill vara – den här vintern har varit svenskstjärnas näst bästa säsong i karriären sett till poängproduktion.
Här berättar han om jakten på en ny Stanley Cup-titel, Nikita Kutjerovs totala show och Erik Karlsson lilla möjlighet att nå slutspelet.
– Resultaten måste gå deras väg. Men har dom chansen i morgon tar dom den, säger Hedman.

Victor Hedman har studsat tillbaka ordentligt den här säsongen, efter fjolåret som var några steg tillbaka efter en lång och framgångsrik tid i Tampa Bay.
– Jag är tillbaka på en nivå där jag vet att jag hör hemma. Det känns bra att ha det i sig och jag har ännu mer i mig. Det känns bra inför slutspelet helt klart, säger backstjärnan från Örnsköldsvik.

"Nivå jag vet att jag har"

Tampa har en match kvar mot Toronto innan grundserien kan summeras – Hedman har gjort 76 poäng (13+63) på 78 matcher.
Det är hans näst bästa notering i NHL-karriären.
– Det har känts bra hela säsongen. Inte bara ur poängsynpunkt. Men jag spelar många minuter och powerplay och ska producera. Jag spelar med bra spelare också och mycket av det spelar in i poängproduktionen. Men et känns bra att komma upp på den nivån jag vet att jag har, säger han.

Nikita Kutjerov har gjort 142 poäng (43+99) på 80 matcher och går mot segern i poängligan.
Blir du fortfarande förvånad över vad han uträttar?
– Helt galet. Men förvånad är jag inte. En sån kille som jobbar hårt varje dag på det han är bra på och efter säsongen tar han kanske en veckas brejk från isen och sen är han tillbaka på is så det är ingen tillfällighet att han är världens bästa hockeyspelare just nu.

Victor Hedman har vunnit Stanley Cup två gånger och fått ta emot Norris Trophy som går till ligans bästa back.
Tror du att det ramlar in Norris-röster igen i år?
– Det spelar ingen roll. Det är bara en trofe jag vill ha. Men med säsongen i stora hela tycker jag att jag förtjänar att vara där uppe. Det blir ingen seger men nån röst kanske man får.

Bänkad framför tvn

Det är en dramatisk avslutning som väntar på NHL-säsongen i den östra konferensen. Washington eller Detroit kan säkra den sista slutspelsplatsen i natt, lyckades de inte kan Pittsburgh nå dit om resultaten går rätt väg och Penguins vinner sin sista match.
– Det blir roligt att kolla på hockey ikväll. För oss blir det väl klart vilka vi får möta. Washington och Philadelpha möts i en intressant match. Vinner Washington är det kört för Pittsburgh tyvärr. Det gäller att resultaten går deras väg men om de har en chans i morgon så tror jag att dom tar den.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)