HockeyNews
PLUS

Oskarshamn värvar ung talang med SHL-meriter

Georg Weigelt
Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn förstärker centersidan med en 21-årig spelare från Hockeyettan.

Georg Weigelt och hans Kristianstad var nära på att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan. Men det blev till slut Vimmerby. Centern kommer däremot att spela i Hockeyallsvenskan trots misslyckandet. Weigel har valt att lämna Kristianstad för Oskarshamn till nästa säsong.

Centern blir en stark förstärkning för Oskarshamn som har tappat ett gäng spelare efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. Nu är de i fullgång med att bygga ett nytt lag.

Kontraktet med Weigelt är skrivet över kommande säsong.

– Jag är väldigt glad över att få spela i Oskarshamn nästa säsong. Det ska bli kul att spela i ett lag med höga ambitioner och krav. Jag har bara hört positiva saker om föreningen och jag längtar till säsongen drar i gång i augusti!, säger Georg till klubbens hemsida.

Hunnit med mycket

Sportchefen Oscar Alsenfelt är nöjd över tillskottet.

– I Georg får vi en spelare som kan balansera upp i båda riktningarna. Han har tagit steg i år när han fått vara med och bidra offensivt, och sen tidigare skapat sig erfarenhet i SHL i det mer defensiva spelet. En mångsidig center som vill uppåt i karriären, och passar bra in i vårt pussel, säger han.

Weigelt har hunnit med mycket trots sin unga ålder. Efter spel i Linköpings juniorled fick han ett par chanser i SHL säsongen 2020/21. Åren därpå blev det 40 respektive 22 matcher i Sveriges bästa hockeyliga innan han skrev på för Krisitanstad inför säsongen 2023/24. Men tiden i Hockeyettanklubben blir alltså kortvarig.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!