Färjestad utökar i toppen efter vändning: "Riktigt bra"

(31279) Färjestad

Publicerad: 6 januari 2024

Färjestad drygar ut sin serieledning.
Det efter en stark vändning mot Örebro på bortaplan.

Efter att Växjö kammat noll hemma mot Skellefteå tidigare under lördagen så gavs Färjestad chansen att dra ifrån i tabellens översta sektion, då man kunde gå från en poängs ledning till så mycket som fyra. Men det började svajigt.

En kvart in i matchen låg FBK nämligen under med 0–2 och tränaren Tomas Mitell kände sig tvingad till att ta timeout för att få stopp på blödningen.

Och resultatmässig effekt blev det.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Jonathan Andersson reducerade innan perioden var över och bara 19 sekunder in i andra kvitterade David Tomasek. Tomasek kom även att kvittera till 3–3 senare i perioden för att se till att det var likaläge inför tredje perioden med sitt 18:e mål för säsongen.

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra. Vi kämpar på men spelar lite mycket boxplay vilket är oroväckande men jag vet inte om det beror på oss eller domarna. Jag tycker att vi dominerar i den här perioden så surt att vi inte får utvisningarna med oss men skönt att vi kunde kvittera, säger han till TV4 i pausen.

Ett läge som stod sig tills det att 14.19 var spelat, då Patrik Lundh satte Färjestad i förarsätet med sitt fjärde mål för säsongen.

Gästerna från Karlstad passade sedan på att göra ytterligare två mål för att segla iväg till en 6–3-seger.

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!