HockeyNews
PLUS

Bengtzén avgår – Örebro har ny sporchef

Stefan Bengtzén
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro har sökt efter en ny sportchef sedan Niklas Eriksson återgick till att bli tränare.
Nu har klubben utsett Henrik Löwdahl till Erikssons efterträdare.
Samtidigt berättar Örebro att general managern Stefan Bengtzén avgår.

På fredagen, efter en turbulent säsong, berättar Örebro att general managern Stefan Bentzén avgår.
– Stefan har nu meddelat styrelsen att han säger upp sig från sin tjänst som General Manager i Örebro Hockey. Vi tackar Stefan för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden, säger Örebros ordförande Ulf Rohlén till klubbens hemsida.

Missnöje med Bengtzén

Missnöjet med Stefan Bengtzén har varit så stort hos klubbens supportrar att de redan i januari hemma i Behrn Arena krävde hans avgång och rullade ut en banderoll på läktarplats.
– Det såg jag inte ens, det var ju spännande. Vad ska man säga? Inga kommentarer direkt. Jag är inte förvånad. Jag har varit jagad vid tidigare tillfällen, sa Bengtzén till Expressen.

Örebro sparkade sedan tränaren Johan Hedberg och Niklas Eriksson, som gjorts om till sportchef, fick återgå till jobbet som tränare.

Löwdahl tar över som sportchef

Örebro meddelade även på fredagen att Henrik Löwdahl, som varit utvecklingschef i klubben, blir ny sportchef och ersätter Niklas Eriksson. Löwdahl har efter en lång spelarkarriär i klubben sin tröja i taket i Behrn Arena.

– Till att börja med känns det väldigt roligt och ärofyllt. Det kittlar otroligt mycket att få den här chansen och för min del känns det som ett bra läge att ta det här steget. Örebro Hockey ska vara en stark spelare på alla plan, samtidigt ska vi vara ödmjuka inför det som komma skall men jag ser ljust på framtiden, säger Löwdahl till Örebros hemsida.
I Örebro är det också klart att Tobias Thermell har skrivit på ett nytt treårskontrakt som assisterande tränare.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)