HockeyNews
PLUS

Spetsforwarden muntligt överens med Örebro

Patrik Puistola
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 2 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Pappa Pasi Puistola blev en ikon i HV71. Nu är även sonen Patrik Puistola på väg till SHL.
Expressen skriver att Örebro är överens med forwarden och Hockeynews har samma uppgifter.
– Patrik har inte signerat något kontrakt ännu, säger hans agent Jukka Tiilikainen.

Den finske backen Pasi Puistola blev en riktig ikon under sina år i HV71 och tog två SM-guld och ett SM-silver under sina totalt sex säsonger i klubben.

Nu är sonen Patrik Puistola på gång till Sverige. Expressen var först att rapportera om att det är Örebro som är överens med forwarden och Hockeynews har uppgifter på att parterna är muntligt överens.

Går allt enligt plan signeras kontraktet under veckan:

– Patrik har inte signerat något kontrakt ännu. Hade jag sagt något annat hade jag ljugit. Jag pratar med tre lag för tillfället, säger hans agent Jukka Tiilikainen bestämt till Hockeynews.

Örebros sportchef Henrik Löwdahl vill varken bekräfta eller dementera att Puistola är på väg in.

– Vi kommenterar inga rykten, men det är klart vi tittar efter att spetsa vår trupp med en spelskicklig forward. Men vi har inget klart i dagsläget, då hade vi presenterat det.

Så han har inte skrivit på?

– Jag kommenterar inte spelare som inte tillhör Örebro Hockey. Vi följer marknaden och letar efter något som kan hjälpa oss i offensiva situationer.

Enligt källor är det framförallt tre lag som ryckt i talangen och Modo är ett av lagen som aviserat intresse, enligt uppgifter till Hockeynews.

23-årige Patrik Puistola kommer närmast från spel i finska Jukurit, där han har en fin säsong bakom sig och svarade för 45 poäng på 54 matcher.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!