HockeyNews
PLUS

Bröderna slog till och vände matchen för Skellefteå

(31275) Andreas Johnsson-Jonathan Johnson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 6 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Jonathan kvitterade, Anderas gav dem ledningen.
Bröderna Johnson låg bakom Skellefteås vändning mot Växjö.
– Det är skitkul, säger Jonathan med ett leende på frågan om hur det är att ha brorsan i laget igen.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

På sina tolv första matcher för Skellefteå hade Andreas Johnson producerat nio poäng, varav två mål. Och det tredje målet kom alltså på lördagseftermiddagen.

Först hade forwarden dock fått se Joel Persson ge Växjö ledningen i första perioden innan hans ett år äldre bror, Jonathan, läckert kvitterade sex minuter in i tredje perioden. Detta efter att Jonathan Pudas lurat hela Växjö med sin passning som gav den äldre Johnsson-brodern öppet mål för 1–1.

Och bara tre minuter senare var det alltså dags för Andreas att också göra mål. Detta efter att han snappat upp en puck i slottet och kastat iväg den mot motståndarmålet där Adam Åhman fick se sig överlistad.

Efter stor dramatik kom brödernas mål att räcka till seger, om än med andan i halsen efter en sen utvisning och kalasläge för Växjös skarpskytt Marcus Sylvegård med bara sekunder kvar att spela.

– Jag fick ett jättebra pass där av Pudas i powerplay så det var inte svårt att göra mål. Sedan så löser "Perra", "Ante" och Sikura det jättebra där med en bra ingång och skott så det var skönt. Vi jobbar hårt över hela matchen, men allt kanske inte stämmer för oss men vi bestämmer oss inför tredje att vi ska ge det en ärlig chans, säger Jonathan i TV4.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!