HockeyNews
PLUS

Jacob Blomqvist: "Jag vill alltid representera Brynäs IF. Oavsett serie"

(27194) Jacob Blomqvist Brynäs
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2023

FacebookXWhatsApp
GÄVLE. Den 23 mars 2023 kommer att vara en svart torsdag för Brynäs.
Gävlesonen Jacob Blomqvist stod med tårar i de röda ögonen och med smärtsam bedrövelse i rösten förklarade sin kärlek till Brynäs efter uttåget från SHL.
– Jag vill alltid representera Brynäs IF. Oavsett serie, säger han.

Brynäs vann bara en av de fem kvalmatcherna mot Malmö och kom till kvalet med en svag form och ett darrigt spel. Det höll inte och när Gävlelaget för tredje gången i rad förlorade hemma mot Malmö innebar det degradering till Hockeyallsvenskan.

Brynäs kunde inte spräcka nollan i den sista matchen som förargligt nog slutade 0–1 efter ett mål av ex-brynäsaren Ponthus Westerholm.

– I matchen idag gör vi allt vi kan. Från början till slut tycker jag vi kämpar och sliter och gör allt vi kan för att vinna matchen. Men det räcker inte och det är bara att gratulera Malmö som vinner den här matchserien, säger Brynäsforwarden Jacob Blomqvist.

Av de 7 909 åskådarna som hade kommit till Monitor ERP Arena stod många kvar efter slutsignalen och klacken skanderade så det värkte i många av spelarnas hjärtan.

– Man blir mest tagen så här direkt efter slutsignalen att hela publiken ställer sig upp: ”Vi älskar Brynäs” och ”Vi ska tillbaka”. De ger oss kärlek direkt när vi har åkt ut. Första gången, säger Blomqvist om det historiska Brynäsraset.

– Det svider. Det svider enormt mycket, säger han och bryter ihop för en kort stund.

Jacob Blomqvist, 36, hämtades tillbaka till Brynäs från Timrå veckan före jul. Blomqvist har varit med och kvalat förut och tagit både Leksand och Timrå till SHL och hans erfarenhet och lagkänsla är värdefull.

LÄS MERSpelarflykt i Brynäs – men sportchefen Alcén vill vara kvar i klubben

Och han öser själv vackra ord över Brynäs supportrar och hemmapubliken i Gävle.

– Jag är otroligt tacksam över den kärlek de visar oss. Det har varit grymt att spela här på hemmaplan sedan jag kom tillbaka. Det har varit ett enormt stöd och nästan fullt varje gång.

Men.

– Det här svider och kommer att vara med en resten av livet.

Brynäs supportrar vrålade att klubben ska tillbaka till SHL igen.

– Jag hoppas att det här kanske i framtiden kommer att göra att klubben blir starkare än någonsin och lyckas ta oss tillbaka. Och som sagt, bli starkare i framtiden.

Hur ser du på din framtid och Brynäs?

– Jag har faktiskt ingen aning, men jag är otroligt stolt och tacksam över att jag fick komma hem igen och representera Brynäs, att dra på mig Brynäströjan och spela resten av den här säsongen här. Det är jag väldigt stolt och tacksam över.

Hur vill du hjälpa Brynäs?

– Jag har ingen aning. Jag var inställd på att spela match om två dagar.

Har det tyngt er att Brynäs kunde åka ur för första gången?

– Nej, alla är här på samma villkor och alla har lika mycket att förlora när man går in i den här matchserien.

Vill du vara kvar i Brynäs?

– Jag vill alltid representera Brynäs IF. Oavsett serie.

Det är ett besked för Brynäs sportsliga ledning att beakta väldigt noga när nästa säsongs trupp ska byggas. I Hockeyallsvenskan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)