HockeyNews
PLUS

Finländaren lämnar SHL för Hockeyallsvenskan

Frans Touhima
Bildbyrån

Publicerad: 28 april 2024

FacebookXWhatsApp

Södertälje har gjort klart med ett nyförvärv från SHL till nästa säsong. Den 32-årige finländaren ansluter från Frölunda.

Målvakten Frans Tuohimaa anslöt till Frölunda inför säsongen 2023/24. Tiden i Göteborgslaget blev däremot kortvarig och efter ett år står det klart att 32-åringen lämnar klubben.

Finländaren kommer nästa säsong att ta klivet ned i Hockeyallsvenskan för spel med Södertälje. I Frölunda fick 32-åringen förtroendet i tio grundseriematcher samt två slutspelsmatcher, Lars Johansson var tydlig förstamålvakt.

– Frans kommer med erfarenhet från de allra bästa ligorna och mästerskapsspel tillsammans med Finland. I Frans får vi in en stabil och trygg målvakt med rutin som vi hoppas kommer ge en bra grund till resten av laget. Han rör sig i målet med god placeringssäkerhet i kombination med en snabbhet och ett lugn. Att få in Frans i truppen ger oss en erfarenhet som kommer kunna ge laget ytterligare trygghet ute på isen och i omklädningsrummet. Frans och Oliver ger oss ett komplett målvaktspar kom kommer kunna sporra och hjälpa varandra till ytterligare utveckling, säger målvaktstränare Calle Brattenberger till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet övet kommande säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!