HockeyNews
PLUS

Dagen innan premiären – svenske backstjärnan förlänger med Nashville

(20861) Mattias Ekholm
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 13 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Mattias Ekholm sitter på ett utgående kontrakt med Nashville Predators och hade satt ett ultimatum på Nashville som gjorde att tiden var knapp för en förlängning.
Nu har parterna kommit överens med varandra om ett nytt 4-årskontrakt värt nästan 220 miljoner kronor.


Mattias Ekholm har varit en av de bästa svenska backarna i NHL i flera år nu och han har varit en viktig pjäs i ett av NHL:s bästa försvar i Nashville, men efter den här säsongen fanns chansen att han skulle kunna bli free agent.


Pierre LeBrun på TSN sa i förra veckan att Ekholm och hans camp hade gett Nashville en deadline på hur länge kontraktssamtalen får pågå och den deadlinen skulle gå ut när pucken släpps under natten till fredag svensk tid när Nashville går in i NHL-säsongen.


LeBrun sa senast igår i tv-programmet Insider Trading att båda parterna har jobbat väldigt hårt de senaste tre-fyra dagarna för att nå en lösning innan nedsläpp.

Under onsdagskvällen meddelade också Nashville att de kommit överens om ett kontrakt över de fyra kommande säsongerna med Ekholm.

– När man pratar om riktiga stöttepelare i vårt lag så är Mattias Ekholm definitivt i topp på den listan och vi kunde inte vara nöjdare över att ha kommit överens om det här kontraktet. Han är en assisterande kapten som leder både genom sin röst och genom exempel. Mattias bidrar med stabilitet och storlek till vår backsida och har tagit på sig rollen att vara en mentor åt våra yngre spelare, säger general managern David Poille.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)