Zorroförsök när Höglander bröt måltorkan: ”Känner ingen press”

(18289) Nils Höglander

Publicerad: 2 mars 2021

Efter att ha hittills varit fastgjuten i Vancouvers toppkedjor flyttades Nils Höglander, 20, för första gången i år ner i tredjekedjan.
Då svarade den unge västerbottningen med att göra sitt första mål på över en månad – och gav sig på ett zorroförsök.

Vancouver Canucks har haft det tungt på senare tid.

Under februari månad vann klubben bara två matcher och fick genomlida hela elva förluster.

Men när man i natt besökte Winnipeg Jets kunde Canucks inleda mars månad på bästa sätt.

Nate Schmidt gav gästerna ledningen halvvägs genom första perioden och spelade bara sekunder senare även fram till J.T. Millers 2–0.

Och innan perioden var över kom även 3–0, denna gång via Nils Höglander, som i natt ingick i en nykomponerad tredjeformation tillsammans med Adam Gaudette och Brandon Sutter.

Svenskrookien styrde in ett skott från Tyler Myers i powerplay och noterades därmed för sitt första mål sedan den 30 januari.

Målet tycktes ha injicerat 20-åringen med lite självförtroende då han senare i matchen tycktes överväga en bekant manöver.

– Det var en bra möjlighet att försöka mig på den där, men inget hände. Jag känner ingen press att göra ett sånt mål, säger Höglander efter matchen.

Ytterligare mål fick dock vänta fram till slutminuterna när Elias Pettersson fick avsluta med en puck i öppen kasse för 4–0.

Segern var Vancouvers första på fyra matcher och lagen möts redan i natt igen, klockan 02:00 svensk tid.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 0–4 (0–3, 0–0, 0–1)
Mål, Winnipeg
: Inget mål
Mål, Vancouver: Nate Schmidt, J.T. Miller (Elias Pettersson), Nils Höglander, Elias Pettersson
Skott: 27–19 (7–7, 5–8, 15–4)