HockeyNews
PLUS

Tingsryd om att släppa spelare: "Mycket rykten"

(31886) Emil Forslund Larry Pilut
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews

Publicerad: 5 februari 2024

FacebookXWhatsApp
Tingsryd slåss för en slutspelsplats i Hockeyallsvenskan. Och för att undvika kval.
Men tio dagar innan det att transferfönstret vet tränarna inte om klubben kommer att släppa spelare.
– Vi vet inte nånting i dagsläget, säger Tingsrydstränaren Larry Pilut.

Småländska Tingsryd ligger på tolfte plats i Hockeyallsvenskan och befinner sig i ett så kallat ingenmansland. Det är nio poäng upp till Kalmar på den tionde och sista slutspelsplatsen. Samtidigt är det nio poäng ner till Östersund som är närmaste lag under kvalstrecket.

Om Tingsryd slutar elva eller tolva är säsongen över efter grundserien. Det finns pengar att både spara och att tjäna genom att släppa spelare under pågående säsong, men då måste det göras innan transferfönstret stänger den 15 februari.

Problemet är att det återstår nio matcher av grundserien för Tingsryd efter deadline för övergångar den här säsongen.

Tingsryd har ett antal spelare som är attraktiva för andra klubbar och SHL-lag som Malmö och HV71 har lånat in spelare från Taif under säsongen. Emil Forslund gjorde bra för sig i Malmö, Gustav Olhaver gjorde inhopp i HV och målvakten Tomas Rydén fick SHL-debutera för Oskarshamn – och vann.

Enligt finska Ilta Sanomat har backen Trent Bourque, i och med mötet med Djurgården, gjort sin sista match i Tingsryd och ska fortsätta till HIFK i Helsingfors. Taif har i sin tur plockat in Gustav Eurenius från Wings Arlanda.

Har klubben gett er garantier att ni får behålla alla spelare efter den 15 februari?

– Vi har inte haft den diskussionen så djupt kan man säga. Men vi vet att den här tiden under är året är det mycket rykten och diskussioner hit eller dit. Vem ska göra vad? Just nu vet vi inte nånting i dagsläget, säger Tingsryds assisterande coach Larry Pilut, som har varit i tränarstaben sedan 2013.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Han tillägger:

– Men i branschen vet man att det kan hända saker och ting innan den 15, misstänker jag. Åt alla håll ska jag säga.

Larry Pilut har inte hört diskussioner om den ekonomiska situationen i klubben. Fortfarande finns en liten möjlighet att nå slutspel.

– Men som sagt, den här årstiden kommer det mycket spekulationer.

LÄS MEREfter fina säsongen – kan byta till toppklubben

Tingsryd försöker låta bli att titta på tabellen.

– Men det är svårt att undvika. Vi har tre matcher (den här veckan) och tre matcher efter det. Det är bara att fokusera och spela hockey på det sätt vi vill. Vi vill gärna spela enkelt och i hög fart. När vi gör det i 60 minuter har vi en bra chans att vinna. (Mot Djurgården) gör vi det kanske stundtals i andra perioden, i tredje perioden var det ställningskrig och vi höll dem utanför ganska bra, men vi måste hålla det hela vägen ut, säger Larry Pilut.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!