Småkronorna tog revansch — stod för kross

Småkronorna
Jesper Zerman/Bildbyrån, Skärmdump IIHF på X

Publicerad: 27 april 2024

Sverige inledde U18-VM med en förlust mot Kanada med 6-3. Men i mästerskapets andra match skulle det gå bättre.

Kazakhstan skulle inleda matchen bäst. Efter bara 05.32 blev det nämligen 1-0 genom Abzal Alibek. Men Sverige kom ikapp. Valter Lindberg satte dit kvitteringen efter 10.49. Småkronorna fick även dit ett ledningsmål innan första perioden var slut, genom Victor Eklund efter 15.21.

Under andra perioden efter 35.57 fick Kazakhstans Assanali Sarkenov matchstraff för ryggtackling. Vid denna tidpunkt stod det 4-1 till Sverige.

Småkronorna skulle sedan köra på och vinna med hela 7-1, genom sju olika målskyttar.

Victor Eklund stod för tre poäng, ett mål och två assist. Ett flertal spelare stod för två poäng, Lucas Pettersson, Melvin Fernström, Linus Eriksson och Jack Berglund.

Nästa match spelar Sverige i morgon mot Tjeckien, 14:00.