Skellefteå klara för SM-final – vann match sju

SAIK

Publicerad: 18 april 2024

Det var aldrig något snack i match sju – Skellefteå vann till slut med 4–1 och slog ut Frölunda.
Nu väntar SM-final mot Rögle på lördag.

En sjunde och helt avgörande match om en biljett till SM-finalen mot Rögle.

Då rivstartade Skellefteå inför hemmapubliken och tog ledningen redan efter två minuters spel sedan Jonathan Johnson hittat nätet i powerplay.

Frölunda svarade snabbt och fyra minuter senare slarvade Skellefteå varpå slutspelets skyttekung Jere Innala vackert kvitterade till 1–1 fri med Linus Söderström.

– Han gör mål varje match. Han missar aldrig, Jere Innala, utbrister TV4:s Johan Edlund.

Skellefteå skulle dock gå till pausvila i ledning. Lettländaren Martins Dzierkals som stått för blott fem poäng på hela säsongen slog till med sitt fjärde mål den här säsongen när han skickade in 2–1 från nära håll efter 9:37.

Skellefteå har varit sylvassa i powerplay under slutspelet och effektiviteten skulle fortsätta även i match sju. I samband med att Erik Thorell satt utvisad i slutet av den andra perioden ökade Linus Lindström på till 3–1.

– Vi är starka i powerplay och känner oss trygga där. Det syns, sa målskytten Linus Lindström till TV4 efter den andra perioden.

Frölunda fick aldrig till någon riktig push i tredje, samtidigt som Skellefteå spelade smart och discplinerat. Med 2:58 kvar på klockan fastställde Max Lindholm slutresultate till 4–1 i tom bur.

– Ingen faller ur ramen på något sätt, säger TV4:s Sanny Lindström.