Publicerad: 25 april 2024

Skellefteå har återtagit ledningen i finalserien.
Västerbottningarna vann i Ängelholm efter ett sent avgörande av Max Lindholm.
– Skönt att vi kunde reda ut det, säger matchhjälten till TV4.

Rögle utjämnade finalserien mot Skellefteå i lördags. När finalserien vände till Ängelholm återtog Skellefteå ledningen i matchserien.

Efter 14:34 slog Adam Engström en indianare och pucken letade sig in via Pär Lindholms fot och in. Målet godkändes efter videogranskning.

Rögle skulle dock replikera blixtsnabbt. Bara nio sekunder efter Skellefteås ledningsmål satte den tidigare Skellefteåforwarden Albin Sundsvik 1–1 med ett distinkt handledsskott.

Det saknades knappast chanser i den andra perioden, men det var alltjämt 1–1 på tavlan efter 40 minuters spel.

– Mycket bättre. Vi skapar lägen och får lite långa anfall och är nära att göra ett par mål. Vi spelar smartare och trycker på i anfallen, säger Skellefteås Andreas Johnson till TV4.

Efter drygt fem minuters spel i den tredje perioden återtog Skellefteå ledningen. Backen Arvid Lundberg slängde in pucken på mål och på något sätt lyckades den leta sig in över Christoffer Rifalks axel.

Med fem minuter kvar av den tredje perioden kvitterade lagkaptenen Anton Bengtsson när han tryckte in en retur och där och då såg matchen ut att gå till förlängning. Men med drygt tre minuter kvar på klockan kontrade Max Lindholm in 3–2 i powerplay.

Rögle fick aldrig till någon riktig slutforcering och gästerna kunde hålla undan Därmed leder västerbottningarna med 2–1 i matcher.

— Det var väldigt skönt. Skönt att vi kunde reda ut det, de var lite sugna. Det var tacksamt och skönt att se den trilla in, säger matchhjälten Max Lindholm till TV4.