Rangers avgjorde i period fem – två svenskpoäng

Publicerad: 8 maj 2024

Fem perioder mellan New York Rangers och Carolina Hurricanes behövdes. Då var Mika Zibanejad inblandad i det avgörande målet som såg till att Rangers nu leder med 2-0 i matcher.

Rangers tog hem första matchen med 4-3 efter Zibanejads show med tre poäng. Matchseriens andra match slutade med samma resultat. Men denna gången krävdes hela fem perioder för att få ett avgörande.

Rangers tog ledningen i matchen men Carolina kom ikapp och tappade ledningen två gånger om. Inför tredje perioden stod det 3-2 på tavlan till Carolina efter bland annat två mål av Jake Guentzel.

Kvitteringsmålet, 3-3, kom från Chris Kreider och blev trejde periodens enda mål, som tog matchen till övertid. Där blev Vincent Trochecks mål i powerplay det som avgjorde matchen, med passningspoäng av Mika Zibanejad. Igor Shesterkin stod för hela 54 räddningar i Rangers mål.

Sebastian Aho gjorde tre assist för Carolina, vilket även Rangers Artemi Panarin gjorde. Utöver Zibanejad stod även svenske Alexander Wennberg för en assistpoäng. Alexis Lafrenière gjorde Rangers två första mål i matchen.

Zibanejad har gjort totalt elva poäng på sex matcher i slutspelet. Nästa match spelas under natten till fredagen.