(31281) Björklöven

Publicerad: 6 januari 2024

Två bortamatcher, två segrar och sex poäng.
Björklövens roadtrip för att inleda 2024 blev en perfekt sådan.

Efter att ha avslutat 2023 med svajiga resultat har Björklöven inlett 2024 klart stabilare. I fredags vann man med 3–0 på Hovet mot AIK och det följdes upp med en ny viktoria under lördagen.

Denna gång efter att man åkt till Västerås och ABB Arena Nord för med med VIK som var två poäng bakom Umeålaget inför matchen.

Och inom loppet av knappt fyra minuter i den första perioden såg gästerna till att avgöra matchen.

Alexander Wiklund inledde med 1–0 innan Scott Pooley och Daniel Rahimi fyllde på med varsitt inom loppet av 27 sekunder av varandra, där det i Rahimis fall var säsongens första fullträff.

Den 3–0-ledningen släppte man inte ifrån sig förrän Trevor Mingoia reducerade med 88 sekunder kvar att spela, men det var ingen fara på taket därefter utan tre nya poäng kunde räknas in för Björklöven.