HockeyNews
PLUS

Panelen: Så slutar rysaren ikväll

Panelen

Publicerad: 18 april 2024

FacebookXWhatsApp

Blir det Skellefteå eller Frölunda som möter Rögle i SM-finalen? Det svaret får vi ikväll när match sju avgörs i Skellefteå.
Hockeynews panel med Mattias Ek, Mattias Persson och Henrik Sjöberg siar hur rysaren slutar.

Vilka spelar final mot Rögle på lördag?

Mattias Ek, reporter & krönikör:

– I kraft av hemmaplan så tror jag att Skellefteå vinner och går till final. Frölunda med spelare som Jere Innala, Max Friberg och Malte Strömwall har varit otroligt bra, men att vinna tre raka matcher mot Skellefteå i slutspelet tror jag blir för tufft. Det är nog något som bara Rögle 2024 skulle klara av...

Tips: Skellefteå vinner 3–1.

Mattias Persson, reporter:

– Det är ytterst ovanligt att vända 3–1 underläge i SM-slutspelets historia och även om Frölunda har gjort det mot Skellefteå förut (2017) så ser jag inte det hända igen. Skellefteå har varit bättre spelmässigt sett över alla sex matcher och i en matchserie över sju matcher brukar nästan alltid det bästa laget gå vinnande. Skellefteå har helt enkelt fler matchvinnare och spelar final mot Rögle på lördag.

Tips: Skellefteå vinner 4–2.

Henrik Sjöberg, chefredaktör:

– Jonathan Pudas comeback betyder oerhört mycket för Skellefteå, han kommer sälja sig dyrt i kväll och det kommer smitta av sig på hela laget. Rögle har satt tonen när det gäller skrällar i det här slutspelet och jag tror det håller i sig ikväll. Frölunda vänder 1–3 till 4–3 och tar finalplatsen.

Tips: Frölunda vinner 4–2

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)