HockeyNews
PLUS

Otrolig forcering av Canucks – Lindholm avgjorde

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

Vancouver Canucks hämtade in ett tvåmålsunderläge med mindre än tre minuter kvar av matchen. Brock Boeser gjorde ett hattrick och Elias Lindholm avgjorde 62 sekunder in i OT.

– Det känns såklart helt otroligt att få avgöra i OT, sa Lindholm till sportsnet efter matchen.

Det såg länge ut som att Filip Forsberg och Gustav Nyquist med varsitt mål skulle bli matchvinnare för Nashville Predators – men Canucks och Brock Boeser såg till Canucks kom tillbaka med mindre än tre minuter kvar av matchen. Först reducerade Boeser med 2.49 kvar på matchuret och med bara sex sekunder kvar av matchen så satte han även kvitteringen.

Nashville hade ett gyllene läge att avgöra matchen – men Colton Sissons missade öppet mål från nära håll när Canucks tagit ut målvakten Artur Silovs – deras tredjemålvakt som fick hoppa in efter att Casey DeSmith även han skadat sig. Thatcher Demko ser ut att missa resten av slutspelet.

Elias Lindholm verkar stormtrivas i tredjelänken med Connor Garland och Dakota Joshua – de tre har varit Canucks bästa kedja och Lindholm har nu gjort två mål och en assist efter fyra matcher. Elias Pettersson har det fortfarande kämpigt men han noterades för en assist på Canucks 3–3-mål.

– Det är lätt ett av de största mål jag gjort under NHL-karriären, säger Lindholm till Sportbladet om avgörandet.

Han berättar även om matchen till sajten.

– Slutet av matchen blev verkligen galen. Som helhet gjorde vi ingen vidare match, men vi hittade ett sätt att vinna och det är allt som betyder någonting just nu, säger Lindholm till Sportbladet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!