HockeyNews
PLUS

Oskarshamn fortsätter att tappa till SHL

Lukas Pilö
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2024

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn blir av med backen Lukas Pilö.
Den 24-årige sörmlänningen blir kvar i SHL.

Det är Timrå som har skrivit tvåårskontrakt med IKO-backen Lukas Pilö.
Därmed lämnar han Småland efter tre säsonger i Oskarshamn.
– Väldigt roligt att Lukas blir en del av Timrå, han är en stabil tvåvägsback med stor utvecklingspotential som jag tror kommer passa väldigt bra in i gruppen. Vi får in ytterligare en ung och hungrig spelare som vill arbeta hårt för laget och sig själv, det kommer att bli bra! säger Timrås sportchef Kimmo Kapanen till klubbens hemsida.

Har spelat i tre SHL-klubbar

Lukas Pilö har spelat SHL-hockey även för Örebro och Brynäs.
– Det ska bli väldigt roligt att få vara en del i Timrå IK och den resan som föreningen befinner sig på. Timrå har en bra historik av att utveckla spelare vilket är en del av målsättningen för mig, att utvecklas, framförallt mitt offensiva spel. Jag ser mig själv som en tvåvägsback med bra spelsinne och ett bra första pass. Som person är jag väldigt lugn och spenderar mycket tid till golf och andra sporter. Det känns väldigt roligt att komma hit och har stora förhoppningar på kommande säsonger, kommenterar Lukas Pilö sin flytt till Timrå.

Oskarshamn har efter degraderingen från SHL till Hockeyallsvenskan blivit av med majoriteten av sina spelare. På backsidan blir Rasmus Bengtsson och Niclas Burström kvar.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)