Kim Klement/Bildbyrån

Publicerad: 22 juni 2021

2–2 i matcher inför nattens batalj i Amalie Arena.
Då körde Tampa Bay fullkomligt över New York Islanders och kopplade greppet om matchserien.

Regerande mästarna Tampa Bay har satt sig i en alldeles förnäm situation inför fortsättningen av Stanley Cup-slutspelet.

I natt fullständigt pulveriserade man New York Islanders och vann med osannolika 8–0 inför 14 791 åskådare.

Redan efter 45 sekunder kunde Steven Stamkos öppna målskyttet och sedan rann det på i rask takt. Yann Gourde och Alex Killorn utökade ledningen till 3–0 innan periodvilan och trots ett målvaktsbyte från gästerna kunde man inte få något gensvar.

Tampa fick in ytterligare tre mål under mellanakten och då brast det för Islanders forward Matt Barzal. Precis vid periodslutet crosscheckade han Jan Rutta i ansiktet och skickades ut med matchstraff. Något som skulle dryga ut hemmalagets ledning ytterligare.

Brayden Point sköt 7–0 i inledningen av tredje perioden och Luke Schenn kunde sedan fastställa resultatet till 8–0 en bit in i tredje perioden.

I och med storsegern har Tampa nu skaffat sig matchboll inför kommande möte på Long Island. En match som spelas natten till torsdag svensk tid.

Skulle Victor Hedmans Tampa vinna den match står det klart att man spelar sin andra raka Stanley Cup-final.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 8–0 (3–0, 3–0, 2–0)