HockeyNews
PLUS

Nylander sköt Toronto till slutspel

(19339) William Nylander/Auston Matthews
Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2021

FacebookXWhatsApp

William Nylander sköt Toronto till slutspel.

Svensken inledde målskyttet i nattens historiska 4–1-seger mot Montreal. 


Det var en minnesvärd kväll för Toronto Maple Leafs.


Nattens 4–1-seger betyder inte bara att klubben är klart för Stanley Cup-slutspelet, utan matchen innehöll också en rad historiska inslag.


Auston Matthews sköt nämligen sitt tionde matchvinnande mål den här säsongen, och så många under en och samma säsong är det bara fyra spelare som gjort i Torontos historia; Mats Sundin (2003-04), Frank Mahovlich (1960-61), Charlie Conacher (1934-35) och Tod Sloan (1955-56).


Dessutom skrev Joe Thornton in sig i historieböcker med sitt  1100:e assist i NHL-karriären och det är bara Wayne Gretzky, Ron Francis, Mark Messier, Ray Bourque, Jaromir Jagr

och Paul Coffey som har gjort fler. 


LÄS MER: Se höjdpunkterna från nattens matcher


Det här kvar också en historisk kväll eftersom det var Torontos femte seger mot Montreal den här säsongen, något som inte inträffat sedan säsongen 1966/67.


Matchen då? 


William Nylander inledde målskyttet i powerplay i matchens första skott och sedan var Toronto egentligen aldrig hotat och kunde kvittera ut sin slutspelsbiljett efter 4–1-segern.


– Grabbarna har jobbat hårt genom en väldigt utmanande och unik säsong. Vi pratade om att få det klart innan matchen, men vi har också vetskapen om att vi jobbat mot större saker. Vi jobbar med att bygga laget och vara redo när det räknas som mest, säger coachen Sheldon Keefe.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!