HockeyNews
PLUS

Mora värvar SHL-meriterat: "Känns jättebra"

(25159) Oskar Asplund Almtuna
Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2024

FacebookXWhatsApp

Mora värvar SHL-meriterat.
På tisdagen blev det officiellt.

Det är den tidigare Oskarshamnsbacken Oskar Asplund som flyttar till Dalarna. Den Almtuna-fostrade 20-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det känns jättebra. Jag har följt Mora under flera säsonger och sett vilka bra saker det gjort. Det ska bli jätteroligt att få vara en del av det. Jag fick en bra känsla direkt jag började prata med Mora. Jag har sett hur bra de är på att utveckla spelare och att de är ett bra lag så för mig var det inget svårt val att skriva på, säger Asplund till Moras hemsida.

Började i SHL och slutade i SHL-kvalet

Den senaste säsongen började han i SHL och Oskarshamn där han spelade 14 matcher. Men från mitten av oktober blev han utlånad och spelade för moderklubben Almtuna.

När Oskarshamn kvalade för att hänga kvar i SHL var han tillbaka hos smålänningarna, men nu gör han flytten till Mora där han ska spela till 2026.
– Vi har tittat på Oskar i flera år. En väldigt talangfull back som har ett bra spelsinne och som är duktig med puck. Han har haft en lite tuff resa i SHL den här säsongen, men det här är ju en back som gjort över 30 poäng i Hockeyallsvenskan innan. Det känns som en riktigt bra värvning som kommer passa bra in hos oss, säger Moras sportchef Andreas Hägglund till klubbens hemsida.

Oskar Asplund har även gjort korta gästspel i SHL-klubbarna, SM-finallagen Rögle och Skellefteå.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)