Marmenlind spikade igen – Västervik en seger från semifinal

(18749) Marmenlind

Publicerad: 27 mars 2021

Daniel Marmenlind motade 35 av 36 skott och var starkt bidragande till kvällens vinst.
Västervik gjorde fyra mål framåt och knep andra raka segern mot Södertälje – och är nu en seger ifrån semifinal.

UNIBET - ligans huvudpartner

Västervik vände hem till Plivit arena efter att ha snott med sig en vinst från Södertälje. Den kom senast när laget vann med 5–2.

Väl på hemmaplan så kom man ut starkt och var också det lag som tog ledningen. Efter 13 minuters spel kunde Oscar Johansson göra 1–0 bakom Fredrik Bergvik i SSK-buren.

Däremot kunde Oscar von Sivers kvittera ett par minuter senare och efter den första perioden stod lagen lika på ett.

Men efter det spikade Daniel Marmenlind igen rejält och stod för några svettiga räddningar. Succémålvakten, som prisades med guldtröjan, motade de 25 skott som avlossades mot honom i de två sista perioderna och gav laget en chans att vinna.

En chans de tog. Zach Budish såg till att ge laget en 2–1-ledning inför den sista perioden, när han nätade sent i den andra.

Och under de sista 20 minuterna kunde Oscar Pettersson göra sitt andra för kvällen, när Gilbert Gabor petade ut pucken till honom och han hängde upp den i nättaket.

Han blev inte den enda tvåmålsskytten under kvällen, utan Zach Budish hängde dit matchens sista mål till 4–1 efter att Södertälje tagit ut målvakten i jakt på en reducering.

Västervik leder nu kvartsfinalserien med 2–1 och kan avgöra på måndag.

Västerviks IK – Södertälje SK 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)