HockeyNews
PLUS

Luleåforwardens NHL-chans: "Målar upp bilder"

Oscar Eklind
Jonas Forsberg/Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Efter en fin säsong i Luleå skrev Oscar Eklind nyligen NHL-kontrakt. Nu pratar han om tankarna kring det till Sydsvenskan.

Det blev Philadelphia Flyers som kontraktet skrevs med. Till Sydsvenskan pratar han om tankarna kring NHL och om chanserna.

– Alla vill till NHL. Det är bara att fråga vilken unge som helst på gatan som spelar hockey. Även om det blir ett år i AHL [farmarligan], så har jag testat. Målet är så klart NHL. Men om det blir AHL så får man göra tiden där så kort som möjligt, säger Eklind till Sydsvenskan.

Trots att han skrivit NHL-kontrakt finns det mycket jobb kvar, säger forwarden till sajten.

– Jag har fått ett kontrakt, men halva biten är kvar. Det känns ovisst. Men jag målar upp bilder i huvudet. Det första som poppar upp är att jag tar en plats. När man får chanserna gäller det att dem. Annars hamnar man i ett fack som är svårt att bryta sig loss från, säger Eklind till Sydsvenskan.

Eklind tror även att det fysiska spelet kommer att vara en fördel för honom. I Luleå gjorde han 28 poäng på 48 matcher i grundserien.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!