HockeyNews
PLUS

Luleå fyller på – ny center presenterad

Eetu Koivistoinen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2024

FacebookXWhatsApp

Juhani Tyrväinen lämnar Luleå.
Istället kommer ännu en finländsk center till Norrbottensklubben.

Det blir HIFK-centern Eetu Koivistoinen som kliver in i Luleås centerbesättning. Den landslagsmeriterade finländaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Eetu Koivistoinen är en bra finsk center som är riktigt vass i tekningscirklarna och spelar både numerära över- och underlägen. Är dessutom stor och stark och har gjort gör rätt mycket mål under sin karriär. Så det ska bli riktigt kul att se honom i våra färger kommande säsong, säger Luleås tillförordnade general manager Ulf Engman till klubbens hemsida.

Tre landskamper för Finland

28-årige Eetu Koivistoinen har gjort tre landskamper för Finland. Han har spelade för IFK i Helsingfors de senaste tre säsongerna.
Det blev 35 poäng (19 + 16) på 47 matcher.
– Jag ser verkligen fram emot flytten till Luleå Hockey, till en organisation som jag bara hört bra saker om och där det historiskt funnits många finska spelare som har gjort bra ifrån sig. Så jag tror det blir ett perfekt ställe för mig nu när jag för första gången skall spela utanför Finland, säger Koivistoinen i en kommentar.

Även Lundin klar för Luleå

Luleå presenterade tidigare på fredagen Timrå-centern Albin Lundin som också kommer att flytta till Norrbotten.
Koivistoinen igen:
– När det gäller mig som spelare så kan man räkna med mig som en stark och stabil tvåvägscenter som verkligen älskar att göra mål. Och jag ser redan fram emot att lära känna mina nya lagkamrater i Luleå Hockey och komma i gång med hockeyn igen.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)