HockeyNews
PLUS

Leksands svar efter granskningen

Leksand

Publicerad: 23 april 2024

FacebookXWhatsApp

SVT har nyligen släppt en dokumentär om den turbulenta tiden i Leksands IF.
I en kommuniké på sin officiella hemsida svarar Leksand på de senaste uppgifterna.

Sommaren 2023 var ingen ljus tid för Leksands IF. I SVT:s dokumentär "Hatet i Leksand" träder flera personer fram och berättar om den turbulenta tiden i föreningen.

– Man sa till mig att jag skulle få se den jävligaste tiden i mitt liv. Nu är det krig, säger valberedningens tidigare ordförande Sakarias Winberg till SVT.

Det krävdes totalt tre årsmöten innan en ny styrelse kunda röstas fram, vilket är smått unikt i svensk föreningshistoria.

Nu svarar Leksand på granskningen. I ett pressmeddelande på sin officiella hemsida skriver man:

”Inom Leksands IF fortsätter arbetet med miljön på arbetsplatsen, respekten för andra människor och värdet av att lyssna på varandra. Värdegrunderna är på dagordning för våra möten där ledning och styrelser fattar beslut och i strategiarbetet för framtiden genomsyrar värdegrunden varje medlems- och affärsområde.

Arbete med kultur och värdegrund är något som aldrig blir klart, det är en fråga som vi alltid kommer att arbeta vidare med och som vi kommer att ha anledning att återkomma till. ”

Klubben meddelar också att Leksands IF kommer att hålla en extrainsatt stämma där uppförandekoderna för mötet kommer att finnas med i ordförandens introduktion.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)