Leksand kollapsade mot jumbon – tappade till förlust

(31276) Leksand-IKO
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 6 januari 2024

Leksand hade spelat över en timme i sträck i powerplay utan att göra mål.
Då satte Lucas Elvenes stopp för sviten efter 66 minuter och 32 sekunder i rad när han gjorde 2–0 mot Oskarshamn.
Men det var Oskarshamn som fick det sista skrattet efter förlängning.

Efter tio poäng på tre matcher hölls Lucas Elvenes borta från poängprotokollet när Leksand vann över Malmö, innan han på nytt samlade på sig ett par poäng i segermatchen över Timrå. I första matchen för 2024, 4–0-segern mot Rögle, blev Elvenes nollad igen.

Men någon längre svit av matcher i rad utan poäng blev det inte denna gång heller. För i lördagens hemmamatch mot Oskarshamn slog han till igen.

Efter att Kalle Östman gjort 1–0 en och en halv minut in i andra perioden så var det Elvenes tur att hitta rätt när han skickade in 2–0 i numerärt överläge drygt halvvägs in i mellanakten.

Elvenes mål satte samtidigt punkt för Leksands galna svit på 66 minuter och 32 sekunder i rad i powerplay utan att göra mål.

Med 2–0-ledning hemma mot jumbon trodde nog de flesta att sjudna raka segern var på ingång, men Oskarshamn ville annat.

En reducering kort efter Elvenes 2–0 följdes upp av en kvittering med bara sex minuter kvar av tredje perioden, innan Ahti Oksanen fullbordade vändningen när han skickade in 3–2 i förlängningen.