HockeyNews
PLUS

Klart: Oskarshamn värvar landslagsspelare

Max Krogdahl
Jens Carlsson/Bildbyrån

Publicerad: 17 april 2024

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn fortsätter att värva in spelare. Nu skriver klubben på sin hemsida att Max Krogdahl ansluter.

Backen kommer senast från spel i Östersund där det blev 14 poäng på 46 matcher i grundserien, och fyra på sex matcher i kvalet. Kontraktet är skrivet över två kommande säsongerna, skriver klubben.

– Max är en kille som vi tycker passar perfekt in i det laget vi försöker bygga, han är tydlig i sin roll, starkt defensiv som gör sina lagkamrater bättre. Han är en stabil bricka i det norska landslaget och en ledare i alla situationer. Trots en säsong förra året med många förluster så stack Max ut enormt mycket, både i hur han såg ut men hans underliggande siffror förstärker detta på ett förtroendeingivande sätt. En spelare som jag vet fansen kommer gilla, säger Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt om backen till klubbens hemsida.

Krogdahl spelar i norska landslaget, där han denna säsongen har spelat fem matcher och gjort en assist.

– Jag är jättenöjd över att representera IK Oskarshamn nästa säsong. Jag är taggad på att komma till ett lag med höga ambitioner och som siktar på att ligga i toppen av tabellen. Klubben har varit i SHL under en tid och det jag hört är att det är en fin förening med bra folk runt omkring. Jag har pratat med bland annat Emil Lilleberg tidigare och följt laget genom honom, säger Krogdahl till hemsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)