HockeyNews
PLUS

Kanadensaren kommer inte till Västervik – som plockar in AHL-meriterat

(20292) Connor Jones
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 4 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Connor Jones inte kommer spela i Västervik kommande säsong trots ett överenskommet kontrakt. 30-åringen har valt att bryta med fjolårets succéklubb.
Samtidigt väljer man att plocka in 23-årige Skyler McKenzie.

Västervik får möblera om i laguppställningen med mindre än två månader kvar till HockeyAllsvenskan som börjar i slutet på september.

Under onsdagen står det klart att Connor Jones inte kommer till spel, trots att båda parterna var överens om ett kontrakt. Anledningen bakom beslutet ska vara att Jones och hans fru väntar barn, något som gjort att man valt att stanna i Nordamerika.

– Så klart var det beskedet en besvikelse då vi alla såg vilken utväxling han hade i slutspelet, samtidigt som vi gläds med deras besked om att dom ska bli föräldrar, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson i en intervju med klubbens hemsida.

Däremot väljer Georgsson att addera en kanadensare i truppen när AHL-meriterade Skyler McKenzie kommer spela i Västervik kommande säsong. 

23-åringen har de tre senaste säsongerna varit bofast i AHL där han gjort 47 poäng på 141 matcher för Winnipeg Jets farmarlag, Manitoba Moose. McKenzie var även utlånad en kortare period till Freiburg i tyska andraligan i början av förra säsongen när hockeyn fortsatt var nedstängd i Nordamerika på grund av covid-19.

– Skyler är en kvick ytterforward som spelar större än sin storlek. Gillar att ge sig in där det är lite skitigt samtidigt som han har en rad skickliga egenskaper. En spelare som på förhand känns spännande för spel i Europa, säger Georgsson om sitt nytillskott.

McKenzie beräknas ansluta till Västervik 20 augusti.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!