HockeyNews
PLUS

Forwarden sköt Björklöven till semifinal: "En jäkla go´ känsla"

(18770) Alexander Wiklund/Björklöven
Bildbyrån

Publicerad: 29 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Björklöven är klara för semifinal efter gårdagens vinst mot Mora.
Efter att ha tappat ett 2–0-underläge kunde Alexander Wiklund avgöra bara 15 sekunder in i förlängningen.
– Det är såklart kul när man får vara med och bidra och göra det förlösande målet i overtime. Det är en jäkla go känsla, säger han till HockeyNews.se

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner


Efter ett grundseriespel där resultat och prestation gick upp och ner slutade Björklöven till slut trea i den Hockeyallsvenska tabellen.

Väl i kvartsfinalen stod tabellsexan Mora för motståndet och för Umeålaget blev det en tung förlust efter övertid i den första matchen.

Men därefter gav laget inte vika. Tre raka vinster blev det, vilket medförde att de nu är klara för semifinal.

– Det är klart, det är ju ett delmål på vägen, så det är skönt att ha det avklarat, säger Alexander Wiklund till HockeyNews.se.

LÄS MER: Moras säsong över – Björklöven till semifinal

Den assisterande lagkaptenen stod för 31 poäng (21+10) i grundserien och hittills i slutspelet har det blivit tre poäng på fyra matcher. I gårdagens bortavinst mot Mora var det också han som sköt ”Löven” till semifinal när han avgjorde 15 sekunder in i förlängningen.

– Det är såklart kul när man får vara med och bidra och göra det förlösande målet i overtime. Det är en jäkla go känsla. Men det var också skönt att vrida tillbaka när vi tappade kommandot i tredje perioden, säger han.


Björklöven hade nämligen ledningen med 2–0, men sent i den andra perioden reducerade Mora – och med fem minuter kvar av ordinarie speltid kom kvitteringen. Inför övertiden var budskapet och känslan tydlig i Björklövens omklädningsrum.

– Vi försökte trycka på att det fortfarande var Mora som hade pressen på sig, de var ett mål från semester och det var inte vi. Så det var egentligen ingen press på oss, utan vi sa att vi skulle gå ut och spela som vi vill och inte tänka för mycket på vad som skulle hända om det och det hände, säger Wiklund.

Vad är det som gör att ni tar er vidare?

– Jag tycker bredden talar för oss. Mora har ett bra lag, det har dem, men de har gått kort på folk också och spelat hårt på två, tre kedjor. Vi har loggat på fyra kedjor och sju backar och varit starkare över 60 minuter tycker jag, det är därför vi lyckas vinna.

Justin Crandall firar efter att ha gjort mål i kvartsfinal ett. Foto: Bildbyrån

Björklöven kom hem till Umeå tidigt imorse och nu väntar två dagar för att vila upp kropp och knopp.

– Det är ingen katastrof i kropparna så, men det är klart det är skönt att få ett litet extra brejk istället för att behöva ladda om för ny match imorgon. Som sagt, kropparna är det inte så farligt med, men det är nog skallarna framför allt som det blir skönt att få vila upp.

Och vilket motståndet blir i semifinalen spelar ingen roll, enligt 29-åringen.

– Nej, något lag får välja oss och folk frågar ”vill ni ha Timrå eller dem eller dem”. Men det spelar ingen roll, vi behöver slå två lag om vi ska gå upp och det kan vi göra, avslutar han.

***


 Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!