HockeyNews
PLUS

Efter Pooley – SSK jagar finsk duo

SSK-duo
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Det blir ingen Scott Pooley.
Men nu avslöjar LT två nya spår i SSK:s spelarjakt.
– Det är två av många namn som vi kollat upp, säger sportchefen Emil Georgsson till LT.

I söndags kunde vi berätta att Scott Pooley valt bort Södertälje för spel i AIK.

Nu har Södertälje gått vidare med andra alternativ och enligt LT har klubben gett sig in i racet efter två finska toppspelare i form av av 29-åringarna Aleksi Mustonen och Joose Antonen. Hockeynews har nåtts av liknande uppgifter de senaste dagarna.

– Det är två av många namn som vi kollat upp. Men det är kanske inte superskarpt läge, säger sportchefen Emil Georgsson till LT.

Internt ser klubben duon som två potentiella toppspelare som ska axla många minuter och bära ansvaret efter Linus Videll – som inte blir kvar i klubben.

– Jag kan inte säga så mycket mer om det egentligen. Vi jobbar på, vi har inte så många platser som ska fyllas. Vi känner ingen stress, samtidigt som man givetvis vill ha saker klart så finns det tid, säger han till tidningen.

Centern Aleksi Mustonen har ett förflutet i Färjestad men har de senaste säsongerna representerat Kärpät och HPK, där han gjort en hel del poäng. I februari värvades han in av schweiziska storklubben Davos, där han svarade för fem poäng på totalt nio matcher.

Joose Antonen kommer närmat från spel i Kärpät där han stod för 13 poäng på 31 matcher. Så sent som förra säsongen representerade han det finska landslaget i tre landskamper och tidigare har han producerat på en hög nivå i den finska ligan.

Joose Antonen har tidigare spelat tillsammans med med SSK-backen Olli Vainio i Ilves och klubben har fått goda referenser från honom.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!