HockeyNews
PLUS

Erik Karlsson överväger VM-spel: "Sugen"

Erik Karlsson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 18 april 2024

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor kan få drömförstärkningar till VM i Tjeckien om några veckor.
Pittsburgh missar Stanley Cup-slutspelet och trion Erik Karlsson, Marcus Pettersson och Rickard Rakell kan bli tillgänglig för VM-spel.
– Jag är mycket sugen. Sen är det bara att hoppas att allt går ihop, säger Karlsson till Expressen.

Erik Karlsson, 33, får inte spela slutspel i Nordamerika den här säsongen heller trots att han flyttade till stjärntäta Pittsburgh.
Det blev 56 poäng (11 + 45) på de 82 NHL-matcherna, vilket var bäst av backarna i Penguins.

Karlsson spelade VM senast 2012

NHL-säsongen är över och frågan är nu om Erik Karlsson kan tänka sig att spela VM med Tre Kronor. Det har han inte gjort sedan VM i Stockholm 2012. Och senast den snart 34-årige smålänningen var med i landslaget var i World Cup i Toronto 2016.
– Kroppen känns ändå helt okej. Sen är man ju inte ung längre, så man får se hur det känns när allting har satt sig, om allting är helt. Och se hur det är med familjen och hur planerna för sommaren ser ut. Suget finns alltid där, det är det inte fråga om. Jag hoppas att vi får ihop nånting, säger Karlsson till Expressen när VM kommer på tal.

"Ska dricka några pilsner"

Han har haft kontakt med både förbundskaptenen Sam Hallam och assisterande general managern Patric Hörnqvist och de ska höras om några dagar igen.
– Nu ska jag dricka några pilsner och ta det lugnt några dagar, så får man se sen vart det bär av. Men jag är mycket sugen på VM, säger Karlsson.
Forwarden Rickard Rakell, 30, har haft lite problem med axeln och ska gå igenom läkarundersökningar efter säsongen där han gjorde 37 poäng (15 + 22) på 70 matcher.

Rakell har haft axelproblem

– Jag älskar att spela med svenska landslaget. Det är ett av mina bästa hockeyminnen när vi spelade i Köpenhamn och tog guld. Det skulle vara kul att uppleva igen, säger Rakell till Expressen.
Även Pittsburgh-backen Marcus Pettersson, 27, kan tänka sig att spela VM. Han var med 2022 i Tammerfors och 2019 i Slovakien.
Buffalos svenska stjärnback Rasmus Dahlin var den förste NHL-svensken att utåt tacka ja till VM i Tjeckien 2024.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)