HockeyNews
PLUS

Efter fylleskandalen – tillfällig lösning

(31766) Kiruna IF
Kiruna IF

Publicerad: 1 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Det har varit turbulent kring Kiruna efter att två spelare gick ut och festade och missade flygplanet hem dagen därpå. Nu står det klart att Henrik Törmä tillfälligt tar över uppdraget som både sportchef och tränare. 

I helgen mötte Kiruna Vallentuna och Brödernas/Väsby. Efter matcherna ska två av lagets spelare gått ut och festat i Stockholm. Spelarna missade flyget hem till Kiruna på söndagsmorgonen och ärendet har hamnat på klubbstyrelsens bord.

Både sportchefen Thomas Jatko och den assisterande tränaren Mattias Älvebro har valt att hoppa av sina uppdrag. 

Lagets huvudtränare Henrik Sahlin är sjukskriven och nu är det klart att Henrik Törmä kommer att ta över tillsvidare. Han kliver in som både tränare och tillfällig sportchef. Törmä har haft roller inom klubben tidigare, bland annat de han nu tar över. 

Törmä fick frågan om att ta över under förmiddagen igår, ett par timmar senare stod han i båset och coachade i matchen mot Piteå. 

De två spelarna som var ute och festade är fortsatt avstängda. Tanken var att styrelsen och sportchefen skulle fatta ett beslut innan gårdagens match, men det skedde aldrig. 

Matchen mot Piteå igår resulterade i Kirunas nionde raka match utan vinst på ordinarie tid. 

LÄS MER HÄR: HockeyNews - Efter fylleskandalen – sportchefen avgår

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!